Μέλι και Ομορφιά

Ο τίτλος βέβαια θα μπορούσε να είναι μέλι και υγεία, καθώς αυτή είναι συνώνυμο της ομορφιάς σήμερα. Επίσης ενώ είναι ένα θέμα που φαινομενικά αφορά τις κυρίες, πλέον είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα, γεμάτα θρεπτικά στοιχεία και φυσικά αντιοξειδωτικά, για να ενισχύσουμε την υγεία και άρα την ομορφιά μας.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσεις του μελιού για υγιές και όμορφο δέρμα, λαμπερά μαλλιά και όχι μόνο:

Λαμπερά μαλλιά χωρίς ψαλίδα

Χρησιμοποιείτε χημικά όπως σιλικόνη για να φροντίσετε τις άκρες των μαλλιών σας. Όχι πια! Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και δύο ελαιόλαδο φτάνουν για να δεις τα μαλλιά σου να λάμπουν και την ψαλίδα να εξαφανίζεται μια για πάντα.

Πρόσωπο χωρίς ακμή

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού. Γνωρίζατε όμως ότι αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν αν απαλλαγείτε από την ακμή; Μετά τον καθαρισμό του προσώπου το βράδυ απλώστε λίγο μέλι στα προβληματικά σημεία και δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει πεντακάθαρο ξανά.

Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

Κι όμως αντιμετωπίζει και τις ενοχλητικές αυτές γραμμές που σημαδεύουν το πρόσωπό μας και ενίοτε μας ενοχλούν. Ένα κουταλάκι από κάθε υλικό, μέλι, μηλόξυδο και λάδι καρύδας και φτιάχνουμε το θαυματουργό μείγμα. Το απλώνουμε πάνω στις ρυτίδες που θέλουμε να εξαλείψουμε και το αφήνουμε να δράσει όλη τη νύχτα.

Φυσική μάσκα μαλλιών αλλά και ξάνοιγμα!

Τέλεια συνταγή για φυσική ενυδάτωση αλλά και φυσικό ξάνοιγμα του χρώματος των μαλλιών, το μέλι βοηθά και σε αυτό. Μία κουταλιά μέλι και έξι τσάι χαμομηλιού σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάζουμε τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες. Τυλίγουμε τα μαλλιά με λίγο πλαστικό και αφήνουμε τη γλυκόζη να κάνει τη δουλειά της όλη νύχτα. Τα μαλλιά, όχι μόνο θα ανοίξουν φυσικά αλλά θα μείνουν λαμπερά και ενυδατωμένα για περισσότερο.